Υπηρεσίες Ελέγχου & Εκδίωξης Πτηνών ή Θηλαστικών

Ο έλεγχος και η εκδίωξη πτηνών ή θηλαστικών που δημιουργούν πρόβλημα σε ανθρώπινες δραστηριότητες είναι παγκοσμίως γνωστό ως Biological Protection (βιολογική προστασία). Αυτό συμβαίνει όταν για κάποιους ιδιαίτερους λόγους τα πτηνά αυτά αναπαράγονται ραγδαία, και δεν υπάρχει φυσικός εχθρός για να περιορίσει τον αριθμό τους.

Αυτό ακριβώς γίνεται με την συνεργασία των αρπακτικών πτηνών. Δημιουργούμε έναν ελεγχόμενο βιότοπο, όπου οι θηρευτές είναι το αποτρεπτικό μέσο για να μην ευδοκιμήσουν τα πτηνά στο επίμαχο μέρος. Οι πτήσεις των αρπακτικών πτηνών δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας και τα πτηνά αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο συνωστισμός πτηνών σε κλειστό χώρο, ιδιαίτερα περιστεριών, δημιουργούν τόσο αφιλόξενο μέρος για εργασία λόγω των κουτσουλιών, όσο και ανθυγιεινό λόγω σωρείας ασθενειών που μεταφέρονται στον άνθρωπο π.χ. στρεπτόκοκκος. Συνάμα λόγω της οξύτητας της η κουτσουλιά του περιστεριού, καταστρέφει μηχανήματα, πρώτες ύλες και συσκευασίες εμπορευμάτων.

Με την χρήση της βιολογικής προστασίας αποφεύγουμε την θανάτωση όλων των συνωστισμένων πτηνών και επιτυγχάνουμε την απομάκρυνση τους, με απώλειες που ορίζει η φυσική διαδικασία αυτή.

Ο χρόνος απομάκρυνσης των πτηνών εξαρτάται από τον αριθμό αυτών, το είδος τους, την μορφολογία των κτηρίων και γενικά του χώρου της επίμαχης περιοχής. Υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 2 έως 4 μήνες. Στην συνέχεια ακολουθεί συντήρηση της εκδίωξης για την αποτροπή επιστροφής τους.

Τα μέρη όπου εφαρμόζεται η τεχνική αυτή είναι :

Βιομηχανικές μονάδες

Ξενοδοχειακές μονάδες

Κτηριακές μονάδες

Αεροδρόμια πόλεων

Μαρίνες & Yachting

Αγροτικές εκτάσεις

Εμπορικά κέντρα (Mal Centers)

Πάρκα & Πλατείες

Σχολικά συγκροτήματα

Tα πιο κοινά είδη που δημιουργούν προβλήματα στις ανθρώπινες δραστηριότητες

Ασημόγλαρος
(Larus Argentatus)

Ο Ασημόγλαρος είναι ένας μεγάλος γλάρος (66 εκ.). Είναι o πιο διαδεδομένος γλάρος των ακτών της Δυτικής Ευρώπης. Κάποιοι μεταναστεύουν νοτιότερα το χειμώνα, αλλά πολλοί είναι μόνιμοι κάτοικοι. Οι ασημόγλαροι είναι επίσης άφθονοι στις χωματερές και κάποιοι έχουν προσαρμοστεί στην ζωή της πόλης…

Περισσότερα

Καρακάξα
(Pica pica)

Η Καρακάξα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών. Παρά την κακόηχη φωνή της είναι από τα ευφυέστερα πτηνά. Περισσότερος από τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό σήμερα εκτιμάται ότι προτιμάει τις αστικές περιοχές.  Το είδος δεν κινδυνεύει και αξιολογείται ως Ελαχίστης Ανησυχίας…

Περισσότερα

Κάργια
(Coloeus Monedula)

Η Κάργια ή εσφαλμένα καλιακούδα (πρόκειται για διαφορετικά είδη) είναι πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών. Η κάργια οφείλει την επιτυχία της ως κοινό πτηνό, στη μεγάλη ευελιξία της να τρέφεται με παντός είδους τροφή, ζωική ή φυτική (παμφάγο), ανάλογα με την περίσταση…

Περισσότερα

Κουρούνα
(Corvus Cornix)

Η κουρούνα ή σταχτοκουρούνα είναι ένα ξηροβατικό πουλί της οικογένειας των κορακοειδών. Είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό πτηνό. Τρώει μικρά θηλαστικά, απορρίματα, μικρότερα πουλιά και αφύλακτα αυγά. Επειδή σχεδόν παντού βρίσκονται “εκτός νόμου”. είναι πουλιά προσεκτικά και καχύποπτα…

Περισσότερα

Περιστέρι
(Columba Livia)

Τα περιστέρια, ή αγριοπερίστερα των βράχων όπως τα ονόμαζε ο Δαρβίνος, είναι πτηνά της οικογένειας των περιστερίδων. Έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη πολύ καλά σε όλο τον κόσμο. Τα περιττώματα των περιστεριών είναι μια από τις σοβαρές ενοχλήσεις που συνοδεύουν την εικόνα τους…

Περισσότερα

Ψαρόνι
(Sturnus Vulgaris)

Το ψαρόνι είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος. Στην Ελλάδα έρχονται από τον Οκτώβριο επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο. Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, μήλα και άλλους καρπούς. Το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες και έμπειρα γεράκια…

Περισσότερα